Mijn cliënt staat op de wachtlijst voor een medische gender transitie. Wat kan ik doen om deze te overbruggen?​
Een wachttijd verkorten of een gendertransitie versnellen is niet mogelijk. Wel kan er ingezet worden om op een prettige wijze de wachttijd te overbruggen. Klik hier voor meer informatie.
Waar kan mijn cliënt andere transgender en non-binaire personen ontmoeten?
Het kan helpen om met andere transgender personen over ervaringen te praten. Tevens kunnen andere transgender personen tips aan elkaar geven om met een bepaald probleem om te gaan. Transcafe LVB wordt een keer per enkele maanden georganiseerd. Hier kunnen transgender personen met een LVB elkaar ontmoeten. Uiteraard zijn ook de begeleiding, mentoren, vrijwilligers, welkom.
Kijk op de agenda voor transcafé LVB.
Ik wil scholing volgen over transgender personen met een LVB. Waar kan ik dit doen?​
Rino Zuid biedt de cursus "Begeleiden van transgender personen met een LVB" aan. Klik hier voor meer informatie.
Welke verzekering is passend voor goede transgender zorg?
De kosten van een gendertransitie kunnen erg verschillen. Ook kunnen de verzekeringen erg verschillen. Klik hier voor meer informatie.
Ik worstel met een ethische kwestie. Wat kan ik doen?​
Klik hier voor de wegwijzer Ethiek.
Kan mijn cliënt de gevolgen van een medische gendertransitie wel inschatten?
Tijdens de indicatiefase van een hormonale behandeling of geslachtsbevestigende operatie wordt de wilsbekwaamheid in zake door het genderteam ingeschat. Voor handreikingen en tools om de wilsbekwaamheid in te schatten. Klik hier.
Wat kan ik verwachten tijdens een hormonale behandeling?​
Klik hier voor de meeste recente informatie. De informatie omtrent hormonale behandeling kan vrij complex zijn. Zodoende ontwikkelde we de informatiebrochure: Hormoonbehandeling in toegankelijke taal.
Ik wil met iemand sparren / praten / vragen stellen omtrent mijn transgender cliënt. Waar kan ik terecht? ​
Klik hier voor de sociale kaart. Hierop vindt je per provincie hulpverleners die met gendervragen kunnen ondersteunen. Tevens zijn de algemene transgender informatiepunten opgenomen in de sociale kaart.
Ik wil mijn cliënt ondersteunen in de zoektocht naar de genderidentiteit. Wat kan ik doen?
Op de pagina materialen vindt je vele tools om je cliënt te ondersteunen in de zoektocht en met zijn/haar/diens gendervragen. Wil je meer verdieping? Dan kan je deze geaccrediteerde scholing volgen.
Ik heb transgender gevoelens. Waar kan ik met iemand hierover praten?
Klik hier voor de sociale kaart. Er zijn verschillende mogelijkheden om met ervaringsdeskundige te chatten, bellen of in het echt te praten.
Hoeveel kost een gendertransitie?​
De kosten van een gendertransitie kunnen erg verschillen. Klik hier voor meer informatie.